3 Şub 2011

MINERAL MAKYAJ - Çok para harcayalım diye

Tülin Şahin’nin bir lafı var. Biri size “makyajın çok güzel olmuş” demişse bilin ki size iltifat etmiyor, aksine kötü bir şey söylüyor. Çünkü belli olan makyaj yüzde sırıtan, yüze oturmamış  makyajdır. Fakat biri size “bugün çok güzel olmuşsun” derse o zaman iyi bir şey yaptınız. Çünkü yaptığınız makyaj yüzünüzde sırıtmamış, aksine çok doğal durmuş ve size güzellik katmış demektir.

İşte bunu sağlamanın yolu mineral makyajdan geçiyor. Çünkü en doğal görünüme sahip olmanızı sağlayacak ve bunu yaparken cildinize zarar vermeyecek ürünler mineral ürünlerden oluşuyor.Çünkü yüzünüzde doğal bir kusursuzluk yaratabiliyor.

Kozmetik dünyasının son 10 yılda, Türkiye'de de son 5 yılda çok yaygın olarak kullandığı mineraller harika bir buluş..Başta fondöten olmak üzere, allık ve  göz farı da mineral makyaj ürünü olarak bulunabiliyor.

Peki Mineral Makyaj nedir?
Mineral makyaj ve normal makyajın farkı şudur:  Kullanılan malzemeler yani içerikleri farklıdır. Mineral ürünlerde doğada bulunan mineraller kullanılır. (Titanyum dioksit, çinko oksit, mika, magnezyum ve stearik asitler.. gibi ) Talk, bizmut gibi maddeler genellikle içermezler ama içerenler var. İyice bakmak gerek. Çoğu da gözenekleri tıkayan zararlı maddelerden arındırılmıştır. Mineral makyaj ürünlerinin büyük bir çoğunluğu toz halindedir.

Faydaları Nelerdir?
O kadar para vermeye değer mi? Faydası olmasa da zararı nedir acaba derseniz yanılıyorsunuz. Çünkü zararı yok aksine faydası var. Hemen hemen tüm mineral makyaj ürün üreticileri, bu ürünlerin doğal ve güvenli malzemeler ile hazırlandığını söylese de içeriğini okumakta fayda var,çünkü kimileri kimyasal ürünler kullanabiliyorlar. Mümkünse paraben içerikli olanlarından değil, 100% organik sertifikalı mineral makyaj ürünlerinden seçin. Bir başka yararı da güneşten doğal bir korunma sağlıyor. Gözenekleri tıkamadığı için yağlı ve problemli ciltlerde rahatça kullanılabilir. Uygulanma şekline göre de ince çizgileri ve kusurlu görünümü en aza indirgeyebilirsiniz.
Kuru cilde sahip olanlar makyaj altına hafif bir nemlendirici sürebilir, ama tüm cilt tiplerinde uygulanabilir. Hatta hassas ciltlere bile.
Toz halinde olduğu için fırça ile uygulanması gerekir. Nemli bir sünger ile de kullanabilirsiniz. En iyi görünüm için dairesel hareketler ile uygulanmalı. 

Markalar Neler ? Hangisini almalı?
En İyileri:
Mineral Hygienics’in bizmut içermeyen geniş bir yelpazeye sahip ürünleri var. Ciltte uzun süre bozulmadan kalabiliyor.
Pur Minerals sıkıştırılmış mineral fondoten ve kullanıcıları son derece memnun.
Jane Iredale ürünleri pek çok spa merkezinde, sağlık kliniklerinde satılıyor. normal, sıkıştırılmış ve likit olarak mineral fondotenleri var. Son dönemlerde cilt bakımı içiren malzemelerde kattıkları için dermatologlar tarafından da tavsiye ediliyor. Likit mineral 120 TL, sıkıştırılmış mineral 116 TL, farlar 69 TL, parlatıcı 55 TL, ruj 65TL civarında.
Colorscience ürünlerinin yaratıcısı Bare Escentuals yaratıcıları olduğu söyleniyor.

Diğer Markalar:
Bare Escentuals mineral makyaj denince akla gelen ilk isim. Çok geniş bir ürün yelpazesi var. En çok satan ürünü Mineral Veil. Yüz, yanak, gözler için ayrı ayrı ürünleri var. Bakım ürünleri de içeren “Gece bakımı” kremi de var. Allık 70 TL, fırçası 50 TL civarında. Ebay'de 15 USD den satılan fondotenleri var. Tabi kargo parasını unutmamak gerekiyor. 
Sheer Cover, Bare’in parıltılı görünümünün aksine mat bir görüntü verdiği için tercih ediliyor.
GloMinerals sıkıştırılmamış, sıkıştırılmış ve likit olmak üzere 3 farklı çeşidi var. Vitamin ve antioksidanlarla zenginleştirilmiş.
Illuminare Cosmetics, 3 farklı etki veren likit fondoteni var. Nemli, ultra mat ve extra yoğun kapatıcı.
Laura Geller QVC si ile ünlü bir diğer marka.
Avon, ilk mineral ürününü 2006 da çıkardı.Avon’nun hiçbir ürünü marka ürünler kadar iyi olmuyor ancak fiyatı onlardan daha uygun.
Mary Key, diğer mineral ürünlerden biraz daha farklı maddeler içeriyor.
Philosopy, kutusunda süngeri ve aynası da var.    

Unutmayın, bu ürünlerin doğum yeri Amerika olduğu için oradan almanız veya getirtmeniz halinde ciddi fiyat avantajı sağlıyorsunuz. Zaten alışveriş sitelerinde bazı marka ürünlerinin ucuz olmasının nedeni de, onların direkt olarak oradan alınması.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder